Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Κλειστή Πόρτα

Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να κρύβει μία κλειστή πόρτα όπως ακριβώς δεν μπορεί να ξέρεις τι κουβαλάει ένας άνθρωπος μέσα του. Για να ξεκλειδώσεις πόρτες και ψυχές θέλεις το κατάλληλο κλειδί.Θέλει χρόνο κάτι τέτοιο και πρέπει να έχεις και την διάθεση να ανακαλύψεις και ταυτόχρονα ίσως και να ανακαλυφθείς ,αν όχι να αποκαλύψεις αυτό που εσύ πραγματικά είσαι!!!!!!

25 σχόλια:

  1. Έτσι είναι αυτά τα "ταξίδια", αμφίδρομα..
    Είναι Εμπειρία για εκείνον που αποκαλύπτει, και για εκείνον που αποκαλύπτεται, και κάποια στιγμή έχουν μπερδευτεί οι ρόλοι,καθώς πρόκειται για κάθαρση και λύτρωση και γνώση, που αποκτιέται μοναδικά μέσα απο την αλληλεπίδραση, και κάποτε "θεραπευτικά" της ψυχής..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζεστό χαμόγελο,καλή αρχή .....Αναίδα συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο σου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Αναΐδα,
    Σε ευχαριστώ και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα υλοποιηθεί το ταξίδι που επιθυμούμε!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Μινωϊτισσα,
    Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου.Ελπίζω να απολαύσουμε όλοι, με ζεστό χαμόγελο, τα "ταξίδια" στις σκέψεις που απαλύνουν την καρδιά και την ψυχή μας!!!!Να είσαι καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν βρεις το κλειδί, κέρδισες τα πάντα, αν δεν το έχεις βρει σου εύχομαι να το βρεις και να φωτίσει την ψυχή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Αγαπητέ dadulo,
    Μακάρι να πραγματοποιηθεί η ευχή σου μιας και το σωστό και μοναδικό κλειδί ακόμα αγνοείται......Πάντως η αναζήτηση μου είναι συνεχής και ευελπιστώ.......Οψόμεθα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγγελίνα, σου δίνω πλούσια ευχή. Τώρα που βρίσκεσαι στην αναζήτηση ευελπιστώ και εγώ να το βρεις το αγνοούμενο κλειδί και να ανοίξει την θύρα της καρδιάς σου......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Αγαπητέ μου dadulo,
    Σε καλησπερίζω και σε ευχαριστώ που αισιοδοξείς μαζί μου!!!Δεν συμφωνείς και εσύ ότι το ακριβότερο που χαρίζουμε σε κάποιον είναι η καρδιά μας;;;
    Είναι τυχεροί,λοιπόν, όσοι βρήκαν εκείνους που κρατούν τα αυθεντικά κλειδιά της καρδιάς τους(εύχομαι να ανήκεις σε αυτούς)γιατί στην εποχή μας είναι πολλοί εκείνοι που κυκλοφορούν με "σκουριασμένα αντικλείδια".Ανοίγουν θύρες,"λεηλατούν" τα πάντα προς όφελος τους και αποχωρούν χωρίς ενοχές και τύψεις.
    Αναρωτιέσαι τι συμβαίνει στους "εξαπατηθέντες";;;Αρχικά δεν συγχωρούν τον εαυτό τους που ,στο πρώτο κρούσιμο της θύρας τους, άνοιξαν γεμάτοι προσδοκίες(φρούδες εν τέλει) αλλά κατόπιν με την πάροδο του χρόνου μαθαίνουν να οχυρώνονται και η θύρα να αναμένει μόνο το κατάλληλο κλειδί για να ανοιχτεί......Αναζήτηση,αναμονή και ελπίδα σε συντροφεύουν!!!!!!!Να περάσεις υπέροχα το υπόλοιπο τησ μέρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγγελίνα πρώτη επαφή με το ιστολόγιό σου. ΚΑΛΉ ΑΡΧΉ.Περιμένουμε και άλλες αναρτήσεις. Η πόρτα πάντως μου είναι πολύ γνώριμή και οικία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλέ μου ANIMUS,
    Σε καλησπερίζω και σε καλωσορίζω στην μικρή (αλλά γεμάτη από ζεστά και καλοσυνάτα χαμόγελα)"αυλή" μου!!!!Όσο για περισσότερες ανάρτήσεις,κάνε υπομονή γιατί έπονται σε μικρό χρονικό διάστημα!!!!
    Να είσαι καλά και πάντα χαμογελαστός!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολλή φθορά, ρε κορίτσι, αυτή η πόρτα............Θλίψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι κρύβουν πίσω τους άραγε; Μυστικά ή χρόνια; Ανθρώπους ή χαλάσματα;
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τί γίνεται εδω;;
    Είπα να γυρίσω λίγο την πλάτη μου και γυρίζω και σας βρίσκω με το "πάρτυ" σε εξέλιξη..!
    Αγγελίνα μου, με το που ξεπρόβαλες, τάραξες τα λιμνάζοντα ύδατα..!
    Σου εύχομαι πάντα να το κάνεις..
    Εγώ σου εύχομαι: Πόρτες ανοιχτές και να οδηγούν κατ ευθείαν εκεί που θέλεις να πάς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να οδηγούν: κατ ευθείαν στην Καρδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ μου κ. Παπαποστόλου,
    Σας καλησπερίζω και σας υποδέχομαι στο "φτωχικό" μου!!!'Ισως οι κλειστές πόρτες να κρύβουν όλα όσα αναφέρετε και ακόμα περισσότερα......Δεν έχουμε παρά να τα ανακαλύψουμε υπομονετικά και ήσυχα!!!
    Να είστε πάντα καλά και να έχετε ένα όμορφο Σαβ/κο!!!ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΒΡΑΔΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. None σε θεωρώ ότι δεν έχεις γνώση της αισθητικής και του κάλους όταν δεν προχωράς πολύ βαθύτερα και μένεις εκστατικός βλέποντας τα εξωτερικά και άψυχα, η Αγγελίνα δίνει το βαθύ βαθύτατο θα έλεγα καλύτερα νόημα του βάθους και της ουσίας. Εάν αυτά δεν κατανοήσουμε τότε βέβαια μας πιάνει θλίψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλή μου Αριάνδη,
    Καλωσόρισες κοντά μας!!!Σε ευχαριστώ για την από καρδιάς ευχή σου και εύχομαι και σε σένα τα καλύτερα!!!Χρόνια πολλά για σήμερα!Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. None,
    Σε καλησπερίζω και σε υποδέχομαι,ως σωστή και ευγενική οικοδέσποινα, στο μικρό αλλά γεμάτο καλοσύνη "διαδικτυακό σπίτι" μου.
    Ως άνθρωπος έχω μάθει να ακούω με προσοχή τις αντίθετες απόψεις των άλλων και να τις σέβομαι,αρκεί να μην εκδηλώνονται με τρόπο "ειρωνικό" και "υπεροπτικό",κάτι που προσωπικά έχω διαπιστώσει και σε άλλα σχόλια που έχεις γράψει.
    Κατανοώ την "φρίκη" και την "θλίψη" σου για την κλειστή πόρτα γιατί προφανώς ενοχλείσαι ή είσαι αδιάφορος με καθετί που απαιτεί αναζήτηση σε βάθος αλλά και χρόνο για να διακρίνεις τα μη ορατά από τα οφθαλμοφανή,τα ουσιώδη από τα επιφανειακά και ασήμαντα και τέλος την ομορφιά της ψυχής από την περίτεχνα φτιασιδωμένη εξωτερική εμφάνιση.
    Ευτυχώς,όμως,υπάρχουν και κάποιοι που κοιτούν,αγαπούν και πιστεύουν με τον ίδιο τρόπο και ας χαρακτηρίζονται "ανόητοι" από κάποιους "επιφανειακώς ζώντες" της σύγχρονης εποχής μας.Εγώ με τους τελευταίους "φρικάρω και θλίβομαι"καθότι πιστεύουν ότι ζουν και ποιοτικά!!!!!!
    Να έχεις ένα όμορφο κυριακάτικο απόγευμα και αν βρεθείς μπροστα σε καμία κλειστή πόρτα,ρίξε και μία δεύτερη ματιά γιατί μπορεί να σου έχει ξεφύγει κάτι ουσιαστικό!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλέ μου dadulo,
    Σου εύχομαι Χρόνια Πολλά για σήμερα και ελπίζω να πέρασες ευχάριστα αυτήν την Κυριακή.
    Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου,απλά αλλά αληθινά,να σου πω ένα μεγάλο:ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όσα όμορφα λόγια έγραψες παραπάνω.Ότι άλλο και αν σου πω θα είναι τελείως περιττό!!!
    Να είσαι καλά,καλέ μου,και πάντα πολύ ευτυχισμένος!!!Σε χαιρετώ γλυκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγγελίνα χρόνια πολλά μπαίνω για δεύτερη φορά στο ωραίο ιστολόγιο σου. Δύο αντίθετες γνώμες βλέπω να εκφράζουν οι σεβαστοί αναγνώστες σου. Αμερόληπτα θα πω την ταπεινή μου γνώμη. Θα μου επιτρέψει ο ΝΟΝΕ να διαφωνήσω μαζί του με την άποψη του που βεβαίως είναι κατά πάντα σεβαστή, αλλά θα συμφωνήσω με την θέση και την τοποθέτηση του DADULO διακρύνω ότι γνωρίζει περισσότερο τον ψυχικό κόσμο σου και γράφει με βαθείς στοχασμούς.
    ¨οπως και να έχει σε δημοκρατία ζούμε η κάθε άποψη σεβαστή αλλά και εμείς οι επισκέπτες και αναγνώστες να σεβόμαστε τον χώρο που μας φιλοξενούν. Οι δύο φίλοι σου δεν με έχουν τιμήσει. Εύχομαι σε αυτούς και σε σένα καλή και Αγία Μεγάλη Εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγγελίνα μου, είσαι όλη ένα ζεστό χαμόγελο, και παρακαλώ να μην το χάσεις!
    Όσο για το βάθος και την επιφάνεια, τίθεται θέμα επιλογής;; Ποιός θέλει να χάνει το περιεχόμενο και ν αρκείται σε κενούς λόγους και άδεια περιτυλίγματα; Η φύση αποστρέφεται το κενό και ο εγκέφαλος οφείλει να ..κατοικείται αλλιώς είναι ένα εντελώς άλλο πράγμα. Και η καρδιά επίσης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εμπνευσμένη έναρξη!
    Σοφά τα λόγια σου-γι αυτό η βιαστική κρίση μας για τους άλλους είναι απερισκεψία...
    Χάρηκα που στάθηκα στη σελίδα σου.
    Καλή Ανάσταση,καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητή μου ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ,
    Σε καλημερίζω και χαίρομαι που στάθηκες στην μικρή μου "αυλίτσα" για να προσφέρεις καλοσυνάτα λόγια.Σε ευχαριστώ θερμά και θα σε περιμένω ξανά για να μοιραστούμε αναρτήσεις και σχόλια που προέρχονται από την καρδιά και ό,τι αληθινό έχουμε μέσα μας.
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλέ μου ANIMUS,
    Πάντα καλοσυνάτος και γεμάτος ευχές για όλους μας είσαι.Σου εύχομαι και εγώ με την σειρά μου ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΝΑ ΈΧΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΙΣ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΙΓΟΣΤΕΥΕΙ ΠΟΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή