Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Νύχτωσε.......

Το παρακάτω κείμενο το δημοσίευσα πρόσφατα ως σχόλιο στο blog "ανοιχτός κύκλος" για το ποίημα "Από νύχτα σε νύχτα".Αποφάσισα  να το αναρτήσω ( προσθέτοντας και κάτι παραπάνω) έπειτα από την παρότρυνση  αγαπημένων φίλων(Αχ, Αναϊς με τις ιδέες σου!!!)που τους άρεσε πολύ.Ελπίζω να αρέσει και στους υπόλοιπους φίλους και αναγνώστες.

 Λατρεύω τους βραδινούς καθρεφτισμούς του φεγγαριού στην απέραντη θάλασσα.Μοιάζουν σαν εραστές που συναντιούνται μόνο κάποια βράδια και τυλίγει ο ένας το σώμα του πάνω στον άλλο.Τα φιλιά τους είναι  παθιασμένα αλλά λιγοστά καθώς ο χρόνος κυλάει γρήγορα,βιαστικά λες και θέλει να "κλέψει"  για τον ίδιο αυτές τις στιγμές.






Την νύχτα τα όνειρα παίρνουν άλλη μορφή, γίνονται πιo χρωματιστά,πιο ελπιδοφόρα,πιο υλοποιήσιμα για όσους είναι ερωτευμένοι,για όσους αγαπούν,για όσους προσμένουν υπομονετικά τονΈρωτα.
Την νύχτα νιώθω την καρδιά  να χτυπά πιο γρήγορα,πιο δυνατά και τα μάτια  να έχουν μια λάμψη διαφορετική που διαπερνά ακόμα και το πιο πυκνό  σκοτάδι.
Όλες μου οι αισθήσεις στήνουν ένα ξέφρενο,διαφορετικό κάθε φορά χορό και με παρασέρνουν σε μαγευτικούς στροβιλισμούς.....






Υπάρχουν,όμως,και νύχτες βασανιστικές γεμάτες σκέψεις που σε καταδιώκουν σαν Ερινύες και δεν σε αφήνουν να ηρεμήσεις.
Υπάρχουν νύχτες που η μοναξιά σε λυγίζει και κάποιο καυτό δάκρυ μουσκεύει το μαξιλάρι σου.
Υπάρχουν νύχτες που η ελπίδα σου αργοσβήνει σαν κερί και εσύ παλεύεις να κρατήσεις την φλόγα αναμμένη.
Υπάρχουν νύχτες που η ψυχή φουρτουνιάζει και εσύ αναζητάς πάλι απάνεμο λιμάνι να αράξεις για να σωθείς.
Υπάρχουν νύχτες που επιθυμείς,ποθείς εκείνον(ή εκείνη αντίστοιχα)για να μοιραστείς την έξαψη του κορμιού και ταυτόχρονα την ένωση της ψυχής!!!
Υπάρχουν νύχτες............
Υπάρχεις νύχτα με τα  πολλά σου πρόσωπα και από νύχτα σε νύχτα υπάρχουν τόσοι άλλοι και εγώ!!!!!!Ποιο πρόσωπό σου να πάρουμε και ποιο να αφήσουμε;;;;;

11 σχόλια:

  1. Καλή μου Αγγελίνα τι ευαισθησίες είναι αυτές; Τι ρομαντικές στιγμές περιγράφεις; Πιστεύω ότι βιώνεις αυτά τα ονειρεμένα και ξέφρενα παιγνιδίσματα και χορούς. Σου απεύχομαι όμως να μουσκεύεις το μαξιλάρι σου με δάκρυα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγγελίνα μου καλημέρα σου.
    Είναι αλήθεια οτι η νύχτα έχει χίλια πρόσωπα..
    Πολλά απο αυτά είναι όντως ανεξιχνίαστα.. Κρύβονται ανάμεσα απο σκιές και χρώματα, και παίζουν ανάμεσα στο πιο σκοτεινό μαύρο και το πιο ακραίο βαθυκόκκινο.
    Η ζωή μας είναι μια σειρά απο σκοτεινές και φωτεινές νύχτες. Οι μέρες απλώς παρεμβάλλονται..
    Σου εύχομαι να έχεις τις νύχτες που λαχταράς και τις μέρες που σου αξίζουν..
    Όλα τα καλά στα χέρια σου και στην καρδιά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλέ μου dadulo,
    Σου προσφέρω μια γλυκιά καλημέρα συνοδευόμενη από μία κούπα ζεστού μυρωδάτου καφέ που μόλις απολαμβάνω.Βλέπεις τι παθαίνω με τους φίλους που έχω;;;Ούτε που το σκεφτόμουνα να κάνω δεύτερη ανάρτηση πριν το Πάσχα κι όμως.......
    Δεν ξέρω γιατί αλλά πιστεύω ότι οι περισσότεροι βιώνουμε άλλοτε νύχτες με όμορφα παιχνιδίσματα και άλλοτε νύχτες που τα δάκρυα καίνε.Διπλή η όψη(κι όχι μόνο)της κάθε νύχτας και μέρας μας,το ζήτημα είναι τι αποκομίζει ο καθένας από αυτά που περνάει και πως βαδίζει μετέπειτα.
    Χαίρομαι που εύχεσαι για μένα πάντα το καλύτερο,καλέ μου,γιατί ξέρω ότι προέρχεται από τα βάθη της καλοσυνάτης καρδούλας σου!!!!!!Το τι εύχομαι και για σένα το γνωρίζεις ήδη οπότε ας μην πλατιάσω!!!!
    ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ ΖΕΣΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή μου Αναϊς,
    Σου προσφέρω μια τεράστια ΚΑΛΗΜΕΡΑ με αισιόδοξα χαμόγελα.
    Έτσι είναι οι χρωματισμοί της νύχτας:ακραίοι!!!Άλλοτε σκοτεινοί και μαύροι και άλλοτε βαθυκόκκινοι.Ας προτιμούμε τις φωτεινές νύχτες και να αποφεύγουμε τις σκοτεινές νύχτες που οδηγούν σε κακόφημα μονοπάτια της ζωής.......
    Θα σου ανταποδώσω την ευχή που μου έστειλες λέγοντας:ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ ΦΩΤΕΙΝΕΣ,ΠΟΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΕΣ......ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΞΙΖΟΥΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή μου Αγγελίνα αχ αυτή η νύχτα πόσα μυστικά ξέρει και δεν τα φανερώνει!!!!!!!!!!!! Τι πόθοι, τι ονειρεμένα πράγματα τελεσιουργούνται!!!!!!!!!!!
    Να απολαμβάνεις την κάθε νύχτα σου όσο καλύτερα μπορείς. Ονειρεμένη καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλέ μου dadulo,
    Χίλιες και μία νύχτες δεν θα ήταν αρκετές αν η κάθε νύχτα εξομολογούνταν τα μυστικά της!!!Καλύτερα,όμως,που παραμένουν αφανέρωτα γιατί κρατιούνται άσβεστοι οι πόθοι και αμείωτα τα ονειρεμένα παιχνιδίσματα!!!
    Σε καληνυχτίζω γλυκά και αν ανταμώσουμε σε κάποιες από τις ονειρικές νυχτερινές βόλτες μας τα ζεστά μας χαμόγελα θα κάνουν την νύχτα αυτή πιο φωτεινή και πιο όμορφη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όνειρα, όνειρα, όνειρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλέ μου dadulo,
    Ο αποψινός σου σχολιασμός μου δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε μία μελαγχολική και απαισιόδοξη κατάσταση(εύχομαι να έχω κάνει λάθος!!!).Σε μελαγχόλησε και εσένα κάποιο "αυγουστιάτικο απόγευμα" ή σου συμβαίνει κάτι άλλο;
    Δεν θέλω να "λυγίσεις" τον άνθρωπο που έχω γνωρίσει ως τώρα:τον αισιόδοξο,τον τρυφερό,τον ευαίσθητο και πάνω απ'όλα τον παντοτινό ονειρευτή που με έχει κάνει να πιστέψω πιο βαθιά ότι τα όνειρα μπορούν να υλοποιηθούν!!!!!!
    Σε καληνυχτίζω και πάλι γλυκά και ονειρικά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή μου Αγγελίνα βάλσαμο ακούγονται τα λογάκια σου. Χθες κήδεψα τον εαυτό μου για δεύτερη φορά. Είμαι όντως όλα αυτά που γράφεις, όλα αυτά έδωσα στον άγγελό μου που σημάδεψε την ζωή μου ολόκληρη από τα δεκαεπτά μου. Τα όνειρα θα παραμείνουν όπως και η απέραντη αγάπη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλέ μου dadulo,
    ΑΧ!!!Δεν μπορώ να σου κρύψω το πόσο στεναχωρημένη είμαι σήμερα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι!!!Πόσο σκληρό ακούγεται το "κήδεψα τον εαυτό μου"!!!Με κάνει να πονάω πολύ για σένα αλλά παράλληλα θέλω και να σου συμπαρασταθώ όσο γίνεται και μπορώ!!!
    Να ξέρεις θα είμαι εδώ,δίπλα σου για ό,τι χρειαστείς:να μιλήσεις,να κλάψεις,να φωνάξεις...
    Το μόνο που θα σου πω είναι ότι ο χρόνος θα δώσει μία άλλη οπτική στα δεδομένα!!!
    Αυτό που θέλω μόνο να μου υποσχεθείς(όσο γίνεται τώρα)είναι ότι η κατάσταση αυτή που βιώνεις να μην "γκρεμίσει" όσα "έχτισες" τόσα χρόνια:τα όνειρα σου,την καλοσύνη σου,την τρυφερότητα σου και προπάντων την αστείρευτη αγάπη που έχεις!!!
    ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΑ ΑΥΤΑ,ΚΑΛΕ ΜΟΥ,ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Η ΑΓΑΠΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ!!!
    Δεν θέλω να σε κουράσω περισσότερο.Να θυμάσαι,όμως,ότι θα είμαι εδώ...Θέλω να γυρίσει το χαμόγελο στο όμορφο πρόσωπό σου γιατί "οι όμορφοι και ανοιχτόκαρδοι άνθρωποι έχουν υπέροχα χαμόγελα"...Το θυμάσαι;;;Καληνύχτα και απόψε κάνε ένα ξέγνοιαστο ονειρικό περίπατο!!!ΤΟ ΑΞΙΖΕΙΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Online Casino Site 2021 ▷ Review & Sign up Bonus - LuckyClub
    Lucky Club – the online gambling and gambling site, is here to show you everything about gambling at one of the luckyclub best betting sites around.

    ΑπάντησηΔιαγραφή