Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Ακόμα μία φορά.........

Ακόμα μία φορά άλλο ένα γράμμα σχίστηκε πριν καν γραφτεί.
Ακόμα μία φορά ένα τηλεφωνικό μήνυμα σβήστηκε πριν καν ακουστεί.
Ακόμα μία φορά οι λέξεις βυθίστηκαν στην μοναξιά της σιωπής μετατρέποντας σε αερικά όσα δεν πρόλαβαν να ειπωθούν.
Ακόμα μία φορά ένα καυτό δάκρυ κύλησε αργά και βασανιστικά χωρίς ποτέ να φτάσει στην άκρη των ματιών.
Ακόμα μία φορά ένα ηδονικό φιλί έμεινε κρεμασμένο στην άκρη των κατακόκκινων χειλιών.
Ακόμα μία φορά η συνάντηση  της προσδοκίας μετατράπηκε σε απουσία σβαρνώντας κοντά και την ανέγγικτη σκιά της.
Ακόμα μία φορά τα αγκάθια του ρόδου που δεν προσφέρθηκε εισχώρησαν βαθιά στο δέρμα δοκιμάζοντας τις αντοχές του πόνου.
Ακόμα μία φορά οι τέσσερις βαθυκόκκινες συλλαβές ξεθώριασαν στον τοίχο της καρδιάς πριν καν φανερωθούν στον έναν και μοναδικό διαβάτη του μονοπατιού.
Ακόμα μία φορά φοράω το χαμόγελο του παλιάτσου και είμαι πάλι ΕΚΕΙ..... στην αφετηρία της  ζωής........Μισή-Ολόκληρη-Νικήτρια-Ηττημένη!!!!!!
Πόσες ακόμα φορές θα επαναλαμβάνεται η ίδια διαδρομή;;;

17 σχόλια:

  1. Ως τότε που θ αποφασίσεις να πάρεις το δρόμο εσύ, αντί ν αφήσεις να σε παίρνει..
    Ως τότε που θ αποφασίσεις να διαβάσεις το γράμμα ανάποδα. Απο το τέλος, για να φθάσεις στην αρχή που όλα ήταν νέα και δροσερά και δικά σου, εκεί που και τώρα είναι όλα νέα και δροσερά και δικά σου και δεν το βλέπεις απο εκεί που κάθεσαι!
    Άλλαξε θέση, για ν αλλάξουν όλα!
    Τα φιλιά μου.
    Θυμήσου ότι για να στηρίξεις δεν χρειάζεται να είσαι όρθιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή μου Αγγελίνα τι μας έπιασε και είμαστε και οι δύο μας τόσο μελαγχολικοί. Τί σου συμβαίνει καλή μου: Σε πρόδωσε ο καλός σου: Ή κάποια στον έκλεψε:Οπως και να έχει πάρε δύναμη σηκώσου και μην απελπίζεσαι, αυτά που εσύ μου είπες πόσο με βοήθησαν δεν μπορείς να φανταστείς. Χαμογέλασε δεν επιτρέπω να παγώσει το ζεστό χαμόγελο. Να περάσεις μια ειρηνική νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγγελίνα μου,
    Όλοι είμαστε κάποτε και γελωτοποιοί και παλιάτσοι μιας παράστασης συχνά ακατανόητης ή και ανόητης, είμαστε θυματοποιημένοι συχνά αλλά είμαστε πλασμένοι για κάτι καλύτερο.
    Θυμήσου οτι η Αλήθεια είναι πάντοτε Απλή και διαυγής, και όλα είναι καλύτερα απ ότι φαίνονται!
    Πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή μου Αγγελίνα,
    Όλα όσα είχαν αποδέκτη, και δεν έφθασαν,
    απλά: δεν ήταν για να φθάσουν!
    Το τριαντάφυλλο που δεν δόθηκε, χάρισέ το σε ..σένα!
    Το χαμόγελο που σου πήραν, δώσε το εσύ οικειοθελώς.
    Κανείς, μα κανείς δεν μπορεί να μας δώσει πόνο, αν
    εμείς αρνηθούμε να τον ..παραλάβουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή Ρεγγίνα,
    Λες να φταίει η "θέση" και δεν μπορώ να δω τόσο καθαρά;Κι όμως......υπάρχουν μέρες που νιώθω αυτό το τέλος να με "γεννά" και αυτή την αρχή να με "καταβροχθίζει"...Ας ελπίσουμε ότι η νέα μέρα θα φωτίσει καλύτερα τον "δρόμο"......Ας ελπίσουμε...ότι κάθε διαδρομή θα χαρίσει έστω και μία μικρή αλλαγή...
    Σε καλημερίζω και σε ευχαριστώ που με στηρίζεις όσο δύναται...Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλέ μου dadulo,
    Καλημέρα!!!Σε ευχαριστώ που μέσα στον πόνο σου προσπαθείς να φροντίσεις και μένα με τα ελπιδοφόρα λόγια σου.Αυτή την χρονική στιγμή δεν υφίσταται καμία από τις δύο εκδοχές που μου γράφεις!!!
    Άλλωστε πιστεύω ότι πώς να σε προδώσει κάποιος όταν ποτέ δεν χτύπησε αληθινά η καρδιά του για σένα;;;Τι "κλέψιμο" να της κάνει ο άλλος ή η άλλη αφού αυτή η καρδιά αργά ή γρήγορα από μόνη της θα "φτερούγιζε" μακριά σου;;;Μια καρδιά "ανήκει" εκεί που χτυπάει δυνατά,εκεί που λυγίζει από πόνο,εκεί που λαχταρά να δει δυο μάτια...εκεί που μόνο αγαπά βαθιά,αληθινά,αιώνια και όχι επιφανειακά...Αυτή την καρδιά έχω να δώσω και αν,είμαι τυχερή,να μου δωθεί...
    Μακάρι για σένα,για μένα, για όλους όσους αγαπώ όλα να γίνουν αλλιώς...πιο φωτεινά,πιο αισιόδοξα,πιο χαμογελαστά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή μου Αριάνδη,
    Αχ!!!Πόσο παλεύουμε για αυτή την Αλήθεια ώστε να διατηρήσει αυτή την καθαρότητα και την απλότητά της!!!
    Όσο για τους αυθεντικούς παλιάτσους και τους γελωτοποιούς,ένιωθα πάντοτε μία μεγάλη συμπάθεια για δυο λόγους:α)γιατί κάτω από το χαμόγελο τους κρύβουν μεγάλο πόνο και μπορούν να καταλάβουν και τον πόνο του άλλου και β)αν και χαμογελούν "ψεύτικα" δεν το πράττουν με σκοπό το προσωπικό όφελος ή επιδιώκοντας τον "αφανισμό" του διπλανού απλά "προστατεύονται" από τους "αδιάκριτους".Η λεπτομέρεια αυτή τους ξεχωρίζει άλλωστε και από τους "υποκριτές"!!!
    Να περνάς όμορφα και σου στέλνω "πολλά ευχαριστώ"
    για την βοήθεια που μου προσφέρεις με τα λεγόμενα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπημένη μου Αναϊς,
    Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά ανήκω σε εκείνους που παραλαμβάνουν όλα τα δέματα ανεξαρτήτου περιεχομένου......Κατόπιν,διαπιστώνω αν το τελευταίο με ευχαριστεί ή με θλίβει βαθύτατα...Οπότε δεν το γλυτώνω τον πόνο...Υπάρχουν,άραγε κάποιοι που δεν τον έχουν γευτεί;;;Νιώθουν τυχεροί;;;Μακάρι......Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγγελίνα μου περιδιαβαίνοντας απόψε από το ιστολόγιό σου διάβασα με πολύ προσοχή τα γραφόμενά σου. Σε ευχαριστώ, ζώ τον προσωπικό μου Γολγοθά που δεν βλέπω να έχει αίσιο τέλος, πονάω αφόρητα,οι δυνάμεις μου λιγοστεύουν και οι ελπίδες μου προοδευτικά εξατμίζονται. Ας ελπίσω ότι εσένα είναι κάτι παροδικό και θα ξαναβρείς το ζεστό χαμογελάκι σου, μην αποκάνεις. Στη ζωή ξεκινάμε με όνειρα χίλια αλλά όπως λέει και το λαϊκό άσμα τα γκρεμίζει ο πόνος η φτώχεια και η ζήλια. Καλό σου βράδυ,πιστεύω να είναι καλύτερο από χθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΗΜΕΡΑ καλέ μου dadulo,
    Εύχομαι αυτή την στιγμή που σου γράφω να νιώθεις
    κάπως καλύτερα.
    Ξέρω ότι ο πόνος είναι ανελέητος πολλές φορές ίσως γιατί του αρέσει να δοκιμάζει τις ανθρώπινες αντοχές(θαρρώ τις ζηλεύει!!!).Υπάρχει,όμως,κάποιος "γιατρός" που θα τον "βάλει στην θέση του",εξασθενίζοντας τον ή συχνά και εξαλείφοντας τον αργά αλλά σταθερά.Ποιος;;;Ο ΧΡΟΝΟΣ!!!Θα δεις,καλέ μου,ότι σιγά σιγά θα δεις τα πράγματα διαφορετικά και πιο αποστασιοποιημένα.Μπορεί αυτό τώρα να μην το συνειδητοποιείς,και λογικό είναι,αλλά από αυτό τον "Γολγοθά" θα αποκομίσεις κάτι.Πίστεψε με!!!Πόνεσα κι εγώ πολύ και "έπιασα πάτο" για αρκετό διάστημα αλλά ήρθε μία στιγμή,έτσι ξαφνικά,που μόνη μου "αποτίναξα" τις στάχτες από πάνω μου,"φόρεσα" τα καλά μου και επανήλθα στην όμορφη ζωή μου(και κυριολεκτώ σε αυτό).Γιατί είναι όμορφη η ζωή μας όταν έχουμε λίγους αλλά καλούς φίλους,όταν μπορούμε να "σταθούμε" ξανά όρθιοι,όταν μπορούμε να θαυμάσουμε τα υπέροχα,μικρά θαύματα του κόσμου μας,όταν μπορούμε να αγγίξουμε,να δούμε τον λαμπρό ήλιο,όταν μπορούμε να γελάσουμε δυνατά......
    Κι αν τώρα οι δυνάμεις σου και οι ελπίδες σου νιώθεις να εξατμίζονται,αυτές κρυφά συσσωρεύονται σε κάποια γωνίτσα της ψυχής σου για να κάνουν την εμφάνιση τους σε ανύποπτη στιγμή.Κι αν τα όνειρά σου νιώθεις να χάνονται,θα έρθουν καινούργια να σε επισκεφτούν σύντομα.Δες τα μικρά παιδάκια σε μία παραλία που φτιάχνουν όμορφα κάστρα πάνω στην άμμο,τους τα καταστρέφει το κύμα και αυτά γελάνε...δυνατά...όμορφα...αισιόδοξα...
    Και σκέψου και το άλλο:Μήπως,τελικά,η συνεχής αναζήτηση συντρόφου ή ο συνεχής "θρήνος",σε κάθε είδους απώλεια ενός συντρόφου,μας κάνει να χάνουμε το ξεχωριστό νόημα της κάθε μέρας μας που περνάει γοργά και δεν ξαναγυρνάει;;;
    Απαραίτητα όλα σε αυτή την μικρή ζωή μας(και στο λέω εγώ που θα με δεις και να κλαίω και να γελάω ,να αισιοδοξώ,να απελπίζομαι)αλλά μην σταματάς να ΕΛΠΙΖΕΙΣ!!!Αυτό άλλωστε δεν μου το έχεις πει και εσύ;;;
    Κι αν εσύ θα φροντίζεις να μην χάνω το χαμόγελό μου(ή όταν το χάνω,να το επαναφέρεις)έτσι,λοιπόν,κι εγώ,όσο μπορώ,θα σε "κρατήσω" να μην πέσεις άλλο(πεισματάρα,όπου θέλω,εως εσχάτων!!!Σου θυμίζει κάτι;;;),να "μην γονατίσεις" άλλο και να επανέλθεις στον όμορφο "κήπο της αγάπης" σου και στα ταξιδιάρικα όνειρά σου!!!Κι εγώ δεν υπόσχομαι απλά,τα τηρώ!!!
    Α,και η τωρινή ηλιαχτίδα που μπήκε από το παραθυρό μου αισιοδοξεί πώς θα βρεθεί μία χαραμαδίτσα για να εισέλθει στην τόσο ερμητικά κλειστή πόρτα!!!Κι εγώ μαζί της ΕΛΠΙΖΩ...ΠΟΛΥ!!!
    Σου χαρίζω αυτό το κυριακάτικο χαμόγελο και να προσέχεις πολύ πολύ......τον dadulo!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλή μου Αγγελίνα πόσο ωραία και πόσο παρηγορητικά είναι τα λόγια σου!!! Καταλαβαίνω πόσο θέλεις να με βοηθήσεις aλλά μου είναι αδύνατο σε τούτη την φάση που βρίσκομαι να σκεφτώ το οτιδήποτε. Κάνε καμιά ευχή μόνο γιατί η υπέρταση ανεβαίνει πεισματικά. Θέλω να χαλαρώσω και δεν μπορώ. Ο εαυτός μας όταν είναι μισός δεν έχει νόημα. Συγνώμη με πήρε ο κατήφορος και πέρασα τα εσκαμμένα. Σε ευχαριστώ θερμά για το ενδιαφέρον σου. Εσύ κράτα ψηλά και αγέρωχο το ζεστό χαμόγελό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλέ μου dadulo,
    Δεν θέλω να με ευχαριστείς για τίποτα γιατί δεν θα σου έγραφα κάτι αν δεν το εννοούσα.Ούτε θέλω να αισθάνεσαι άσχημα γιατί μου έγραψες κάτι που νιώθεις.Αν όντως με θεωρείς δικό σου άνθρωπο,μην τα σκέφτεσαι αυτά.Αν περάσεις τα εσκαμμένα,θα στο πω αμέσως γιατί η ειλικρίνεια με χαρακτηρίζει(και το "πληρώνω" ενίοτε αυτό).
    Δεν θέλω να σε κουράσω άλλο αλλά θα σου πω τούτο:Απαραίτητη η ύπαρξη συντρόφου στην ζωή μας αλλά όταν δεν είναι παρών\παρούσα δεν είμαστε οι ίδιοι υπεύθυνοι να προσφέρουμε στον εαυτό μας μικρές ή μεγάλες χαρές;Μήπως είμαστε από μόνοι μας "ολόκληροι" και αναζητούμε το "μισό" τελικά;Όσο επικεντρωνόμαστε στην έλλειψη του πάντως τόσο πιο "μόνοι" θα αισθανόμαστε χάνοντας τα ξεχωριστά!!!
    Χαλάρωσε,ηρέμησε,δώσε χρόνο στο εαυτό σου και χρόνο στον ΧΡΟΝΟ να κάνει τα "γιατρικά" του!!!
    Θα είμαι εδώ!!!Σε καληνυχτίζω ζεστά,σε "σκεπάζω" με πολλά χαμόγελα και σου επαναλαμβάνω στοργικά:DADULO,να σε προσέχεις!!!
    Αποσύρομαι και εγώ για κανένα ονειρικό περίπατο γιατί αύριο επιστρέφω στην δουλειά και στην καθημερινότητά μου.ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ,καλέ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Dadulo,
    Καθώς με αφορά, θέλω να πω ότι ξέρεις πολύ καλά και επειδή ξέρεις, και από εδώ σε παρακαλώ να φροντίσεις τον εαυτό σου.
    Επικαλούμαι εκείνα που ξέρεις.

    Αγγελίνα είσαι πολύ καλή, αλλά
    δεν ξέρεις!!!
    ΑΝ ΗΞΕΡΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλή μου Άγνωστη,
    Σε καλησπερίζω και σου εύχομαι Χριστός Ανέστη και ό,τι καλύτερο να το έχεις.Σε καλωσορίζω,ακόμα,στο "φτωχοκαλυβάκι" μου και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
    Δεν μπορώ να μην σου πω ότι δεν στεναχωριέμαι που η επίσκεψη σου εδώ συνοδεύεται από δύσκολες προσωπικές καταστάσεις και πιθανότατα γεμάτες πόνο.Πραγματικά,λυπάμαι!!!
    Έχεις,βέβαια,απόλυτο δίκαιο σε αυτό που μου γράφεις ότι δεν ξέρω πως έχουν τα πράγματα(και ούτε σκοπεύω αδιακρίτως να μάθω τα "πως" και τα "γιατί")αλλά-πάντα βάσει γραφομένων-βλέπω ότι κάποιο άτομο πονάει και χρειάζεται μία συμπαράσταση,κάποιον να τον ακούσει.Σαν άνθρωπος,λοιπόν,προσπαθώ(έστω και θεωρητικά,αν θες)να βοηθήσω.Το ίδιο θα έκανα και για σένα ή για οποιονδήποτε άλλο που απευθυνόταν σε μένα.Ναι,δεν ξέρω τι έχει γίνει και υπάρχουν πολλές πιθανότητες να κάνω μέγιστα λάθη(σε καταστάσεις και σε άτομα)μιας και την Αλήθεια την γνωρίζετε μόνο οι άμεσα εμπλεκόμενοι.
    Θα μου επέτρεπες,όμως,να σου πω(τελείως φιλικά και έχοντας μία προσωπική οπτική των πραγμάτων)ότι εγώ βλέπω δυο άτομα να νοιάζεται το ένα για το άλλο και αμφότεροι να υποφέρετε.Όπως και να έχει,εσείς αποφασίζετε τι είναι το καλύτερο για εσάς και πώς θα βαδίσετε από εδώ και πέρα.
    Σου εύχομαι να είσαι καλά,να περνάς όμορφα και η ζωή να σου χαρίσει ό,τι ονειρεύεσαι!!!!!!
    Α,και συγνώμη,αν θεωρηθεί ότι κάπου παρενέβη περισσότερο από όσο θα έπρεπε!!!ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγγελίνα,
    ευχαριστώ πολύ για την ευαισθησία και την κατανόηση.
    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλή μου Αγγελίνα, θαυμάζω το μεγαλείο της ψυχής σου. Σπάνιο για την εποχή μας, υποκλίνομαι ευλαβικά μπροστά σου. Αν σε ήξερα θα σε προσκυνούσα σαν εικόνισμα στον τοίχο. Το ίδιο μεγαλείο με σένα έχει και η άγνωστη γιαυτό πονάω τόσο και βασανίζομαι. Ζήσε την ομορφιά της άνοιξης και χαμογέλα γλυκά. Μακάρι η αγνωστη και εγώ να ξανά χαμογελάσουμε. Σου εύχομαι μια νύχτα ονειρεμένη και γλυκιά. Καλή σου νύχτα.α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλέ μου dadulo,
    Τα όμορφα λόγια σου με κάνουν να αισθανθώ αμήχανα αλλά αυτά που σας γράφω,αυτή και είμαι!!!
    Δεν θέλω να πω περιττά λόγια απλά:ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!
    Μακάρι το ζεστό χαμόγελο να φέρει το χαμόγελο σε δυο "γνωστά-άγνωστα" πρόσωπα!!!Από καρδιάς...και για τους δυο...
    Σε αφήνω γιατί ένας σωρός γραπτών ξεχειλίζει στο γραφείο μου!!!Καληνύχτα,καλέ μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή